TURMERICUL
Se găsește sub formă de rădăcină (seamană cu ghimbirul care este mai galben, iar turmericul are o culoare mai portocalie) sau sub formă de pudră, se găsește la magazinele naturiste sau la condimente.
Este un antiinflamator, antibacterian, antialergic, antioxidant, antiseptic, ajută circulația, luptă contra anemiei, a CANCERULUI, a paraziților, a tumorilor, împotriva DURERILOR, a afecțiunilor DIGESTIVE, a DIABETULUI, este diuretic ajută și la slăbit, previne bolile de FICAT, luptă împotriva bolilor de INIMĂ, este ANTIDEPRESIV, reglează presiunea SÂNGELUI și nu în ultimul rând, luptă contra INFECȚIILOR și ajută SISTEMUL IMUNITAR.
Îl puteți integra foarte ușor în alimentație, la început puneți pe o felie de pâine cu puțin unt să vedeți dacă vă place.
Alte variante ar fi pe ouă, în chifteluțe, în mâncărurile de legume, pe avocado făcut piure cu furculița pe care mai puneți sare, piper și turmeric. Legumele la cuptor se pot condimenta cu piper și turmeric, sunt nemaipomenite!
DOZA? Un sfert de linguriță sau cât luați între degete pentru început, apoi măriți la jumătate de linguriță.
Nu uitați să puneți întotdeauna și un pic de piper , fiindcă îi mărește absorbția de 20 de ori.
TURMERICUL se poate pune și în lapte, în kefir, ceai sau lapte vegetal (lapte de migdale, de ovăz, de cocos sau soia) și se poate bea cald sau rece înainte de culcare. Doar lapte, turmeric și puțină miere( fără piper de data aceasta).
Sper că v-am convins de beneficiile TURMERICULUI!