Ce nu înseamnă cu siguranță o dietă sănătoasă?

Ce nu înseamnă cu siguranță o dietă sănătoasă?

O dietă sănătoasă nu înseamnă totul sau nimic, perfecționism și atât. Este vorba de o muncă depusă pe termen lung. Nu contează ce faceți ocazional, contează ce faceți în fiecare zi. Este vorba despre a învăța să faceți tot posibilul cu ceea ce puteți face chiar acum cu lucrurile și cu alimentele pe care le aveți la dispoziție.

   O dietă sănătoasă nu presupune numărarea și reducerea nesfârșită a numărului de calorii. Este despre a acorda atenție și despre a observa ce mâncați și cum mâncați. Este vorba despre a asculta semnalele corpului și de a mânca când începe să vi se facă foame și de a vă opri când v-ați săturat și nu supraalimentat. Este vorba despre a învăța să faceți alegeri mai sănătoase și mai inteligente cu privire la mâncare.

   La început, o dietă sănătoasă nu va fi ușoară. În special, la început când vă doriți să vă îmbunătățiți dieta adică să adoptați un stil de viață sănătos. Dar acest lucru înseamnă schimbare. Nu este ușor să ieși din zona de confort. Odată ce v-ați însușit elementele simple de bază și ați învățat să integrați totul în viața de zi cu zi, totul va fi mult mai ușor și în curând o dietă sănătoasă se va transforma ușor, ușor în stil de viață.

   Dietele sănătoase nu se referă la reguli complicate și la eliminarea unor grupe întregi de alimente. Este vorba despre respectarea unor principii simple de bază și de bun simț. Extremele nu sunt bune nici în politică, nici în nutriție. Desigur, dacă cineva are restricții dietetice din motive medicale, atunci o dietă fără gluten, fără lactoză sau orice dietă prescrisă de către medic este în regulă.

    O dietă sănătoasă nu înseamnă pregătirea nesfârșită de mâncare în fiecare zi. Nimeni nu vrea să petreacă prea mult timp în bucătărie, deci ar putea fi suficient dacă pregătiți mâncare mai multă în zilele de duminică și miercuri și să pregătiți zilnic gustări rapide în câteva minute și totul este gata. De mare ajutor sunt caserolele, așa că dacă vreți să vă faceți viața mai ușoară și să pregătiți felurile de mâncare pe care apoi să o depozitați în caserole, asigurați-vă cu caserole de plastic sau sticlă.

Ce trebuie să rețineți?

Nutriția este foarte importantă și depinde doar de voi cum o gestionați. Când începeți să vă gândiți mai mult la alimente, acordați mai multă atenție și învățați principiile de bază simple ale unei alimentații sănătoase și veți fi pe cale să gestionați singuri alimentația. Nu este greu, trebuie doar să vă doriți puțin mai mult. Treptat, cu o dietă mai sănătoasă, veți începe să vă simțiți mai energici, să scăpați de câteva kilograme în plus, să câștigați masă musculară și veți începe să vă simți bine în propriul corp. Principalul bonus este că o dietă sănătoasă are un factor de protecție excelent împotriva bolilor și vă ajută să trăiți o viață activă și împlinită în cea mai bună formă posibilă.

Ce înseamnă pentru voi o dietă sănătoasă?

                                                                                                    Ai nevoie de ajutor?

Abonează-te la newsletter!

Primești gratuit Ebook-ul 12 pași pentru un stil de viață sănătos.

Îți promitem ca nu o să trimitem spam niciodata!