Îmbrățișarea

ÎMBRĂȚIȘAREA un gest de iubire și vindecare

   Îmbrățișarea este o stare de iubire, de fericire, de vindecare, de încredere, de puritate, de blândețe, de armonie, de pace…și de alinarea dorului sufletesc.

“Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste este îmbrăţişarea.” scria Dumitru Stăniloae.

   Se spune că durata medie a unei îmbrățișari între doi oameni este de 3 secunde, dar cercetatorii au descoperit ceva fantastic. Ori de câte ori o îmbrățișare durează 20 secunde, se produce un un efect terapeutic asupra organismului și a minții.

   Motivul este că o îmbrățișare sinceră produce un hormon numit “oxitocină” cunoscut sub numele de hormonul iubirii. Această substanță aduce multe beneficii în sănătatea noastră fizică și mentală, ne ajută, printre altele să ne relaxăm, să ne simțim în siguranță, să alungăm temerile și fricile noastre.

Această conexiune ne ajută să avem atât noi cât și celălalt o mai mare încredere și o stimă de sine ridicată.

 

 

   Dacă un copil nu este îmbrățișat și iubit, el nu va avea o creștere frumoasă, iar educația lui va fi plină de sechele psihoemoționale, mai ales dacă este persecutat sau restricționat și nu este crescut în iubire (subconștientul lor absoarbe absolut tot ca un burete). Atunci când vă îmbrățișați copilul lăsați să vă țină în brațe atât cât simte el nevoia.

   Prin îmbrățișare, la modul subtil se unesc cele două suflete. Când vă e dor de cineva drag simțiți nevoia de a atinge acea persoană sau de a o îmbrățișa? De ce? Deoarece sufletele își vorbesc, se doresc, se atrag, într-un cuvânt se iubesc!

“Se spune că o îmbrățișare călduroasă, îți prelungește viața cu o zi!” spunea Paolo Coelho și câtă dreptate avea, să simți iubirea celui de alături, Iubirea care are o putere colosală.

 

   Acest calmant minunat, numit și medicament universal este oferit gratuit (cadou) de fiecare suflet, atunci când simțim să avem o persoană iubită în brațele noastre. Dar nu numai, când legănăm un copil, când mângâiem un câine sau o pisică, când dansăm cu partenerul nostru, când ne apropiem de cineva sau pur și simplu ținem capul pe umărul unui prieten drag.

   Chiar și atunci când strângem în brațe o pernă sau un ursuleț de pluș, în corp se eliberează oxitocină. Nu mă credeți pe cuvânt, încercați!

 

   Orice suflet simte nevoia de o mângâiere sau o îmbrățișare, de la om până la animal. Animalele în felul lor ne dau mai multe lecții de iubire și atingere.

Să nu uităm, că nu numai la nivelul mâinilor dar și a întregului corp deținem energia pe care o putem transmite instantaneu, energie benefică și vindecatoare.

Îmbrățișați cât mai des atunci când simțiți!

Abonează-te la newsletter!

Primești gratuit Ebook-ul 12 pași pentru un stil de viață sănătos.

Îți promitem ca nu o să trimitem spam niciodata!