Avocado este o grăsime sănătoasă

Avocado este o grăsime sănătoasă

Să stiți că, atunci când am gustat pentru prima oară avocado, nu mi-a plăcut! Am luat un avocado l-am făcut piure cu furculița și am pus usturoi, sare și nu m-a încântat deloc.

După câteva luni, l-am încercat din nou! De data aceasta, l-am zdrobit cu furculița, am pus sare, turmeric și piper (pentru o absorbție mai bună a turmericului). Am amestecat bine și l-am întins pe pâine prăjită. Niște felii de roșii et … voila! Uneori am senzația că mănânc salată de vinete! Cred că și culoarea e de vină!

Dar,  să vedem ce știm despre avocado! În primul rând, avocado este un fruct!

Un fruct de avocado conține grăsimi sănătoase, fibre, potasiu (într-o cantitate dublă comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B, acid folic etc.

Iată o parte din beneficii:

– ajută la creșterea colesterolului bun (HDL), îl reduce pe cel rău (LDL) și micșorează numărul de trigliceride din sânge

– protejează inima și susține activitatea cardiacă

– reglează hipertensiunea arterială

– îmbunătățește vederea

– reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând rezistența la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase și fibrele solubile conținute

– ajută persoanele subponderale (slabe), să crească în greutate, într-un mod sănătos și armonios (100 de g de avocado conțin 200 de calorii), ajutând la dezvoltarea țesutului muscular.

– reduce riscul de accident vascular cerebral, tot prin conținutul de acid folic

– întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, prin antioxidații din compoziție (în special glutationul), care întăresc sistemul imunitar, protejează celulele și echilibrează funcțiile sistemului nervos

– tratează diverse afecțiuni dermatologice (psoriazis ul în special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii

– înfrumusețează pielea și părul, conferindu-le strălucire și vitalitate

– crește densitatea osoasă, prin conținutul bogat în vitamina K (așadar, previne osteoporoza și ajută sistemul osos al copiilor să se dezvolte în mod optim)

 

 

Se poate folosi în salata de crudități, se poate face pastă de uns pe pâine, supă cremă, piure, se poate pune în smoothie, dar merge și ca desert, budincă, înghețată și altele.

Nu-i așa că este minunat!

Vă invit să introduceți AVOCADO în dieta d-voastră!

Abonează-te la newsletter!

Primești gratuit Ebook-ul 12 pași pentru un stil de viață sănătos.

Îți promitem ca nu o să trimitem spam niciodata!